Loading...
Fietsreis Zuid-Afrika Cape Argus / Cape Town Cycle Tour 20212020-09-16T19:06:47+00:00

Cape Argus 2021

Misschien wel het mooiste fietsspektakel ter wereld!

Een geweldige fietsreis door de Kaap provincie in Zuid-Afrika!

De Cape Argus/Cape Town Cycle Tour is een geweldige belevenis die de echte fietsliefhebber een keer meegemaakt moet hebben! De geheel autovrije route van 109 km is adembenemend en de tour perfect georganiseerd met 16 verzorgingspunten onderweg. In 2021 wordt de Cape Town Cycle Tour gefietst op zondag 14 maart. FS Travel organiseert deze prachtige Cape Argus reis jaarlijks en doet dat al vanaf 2010.

Een onvergetelijke fietsreis door de prachtige ‘Kaap’ van Zuid-Afrika
FS Travel heeft een 11-daags Cape Argus reisprogramma samengesteld, waarbij u zich in de schitterende omgeving van Kaapstad en de Westkaap kunt voorbereiden op de grote ‘Cape Argus/Cape Town Cycle Tour’ dag. We nemen de tijd om te genieten van de prachtige omgeving. Daarbij zijn de koffie-, lunch en diner locaties met zorg geselecteerd. Goed eten en drinken in Zuid Afrika kent een uitstekende prijs-/kwaliteitverhouding oftewel is erg voordelig. Wij zorgen uiteraard voor de startbewijzen(incl. chip voor de tijdregistratie) van de Cape Town Cycle Tour. Dat lukt soms kort voor vertrek nog. De reis vindt plaats van zaterdag 6 t/m dinsdag 16 maart 2021.

NB: Deze fietsreis kan op individuele basis ook op elke andere dag in het jaar worden gemaakt, alleen is de Argus route dan niet autovrij, maar wel net zo mooi. 

Minder tijd beschikbaar? we hebben ook twee kortere reisarrangementen beschikbaar.
– Reisperiode 8 daagse reis: dinsdag 9 t/m dinsdag 16 maart 2021
– Reisperiode 6 daagse reis: donderdag 11 t/m dinsdag 16 maart 2021

Fietsreis door Zuid-Afrika en op safari? Alles is mogelijk!
De inhoud en duur van de reis kan op maat worden aangepast. Zo kunt u het arrangement verlengen met een verblijf in bijvoorbeeld een wild park zoals het Krugerpark of het Aquila wildpark. Een fietsreis door Zuid-Afrika en daarna nog op safari, wie wil dat niet!

Fietsreis Zuid-Afrika Cape Argus/Cape Town Cycle Tour 2021

Reisperiode: za 6 t/m di 16 maart 2021, 11 dagen

De eerste editie van de Cape Argus werd in 1978 georganiseerd en telde 525 deelnemers. Tegenwoordig fietsen jaarlijks ca. 35.000 deelnemers de autovrije route van 109 km vanuit Kaapstad. De route is van een ongekende schoonheid. Van de start in Kaapstad gaat de route zuidwaarts naar Muizenberg aan de Indische Oceaan. Na Kalk Bay en Simons Town steken we Kaap de Goede Hoop over naar de Atlantische Oceaan waar we de kust noordwaarts volgen via Scarborough, Chapmans Peak, Houtbaai, de kuitenbijter Suikerbossie en Camps Bay naar Kaapstad, waar er naast het fraaie Green Point Stadium wordt gefinisht.

# REISPROGRAMMA CAPE ARGUS / CAPE TOWN CYCLE TOUR – 11 dagen:

 • Dag 1 & 2 – Amsterdam-Stellenbosch: Heenvlucht vanuit Amsterdam, met overstap in Dubai, naar Cape Town International Airport. Aansluitend transfer naar het hotel in het centrum van Stellenbosch.Overnachting in Stellenbosch.
  Alternatief: Rechtstreekse retourvlucht met KLM* begint met een dagvlucht op dag 2(zondag) en eindigt met een nachtvlucht op dag 11(dinsdag) waarmee de reisduur uitkomt op 10 dagen.
 • Dag 3 – Stellenbosch-Paarl: Vandaag nemen we fietsend een kijkje in de mooie wijnomgeving. We gaan richting het noorden en brengen o.a. een bezoek aan een van de (vele) fraaie wijngaarden waar we de lunch gebruiken(niet inbegrepen). De lengte is ca. 65 km, de afstand wordt afgestemd op de te verwachten temperatuur, die veelal tussen de 23˚ & 30˚C ligt. Vandaag en morgen is er ook gelegenheid om het kleine en gezellig centrum van Stellenbosch te verkennen.
  Overnachting in Stellenbosch.
 • Dag 4 – Stellenbosch-Franschhoek: Met een pittig begin(Helshoogte) fietsen we via een standbeeld van Nelson Mandela, op de plaats waar hij in 1990 de gevangenis uitliep, naar Franschhoek. De parel van de Kaap met vele fraaie winkels en galerieën en geweldige culinaire adressen. Vanuit Franschhoek is het mogelijk de klim van 7 km naar de Franschhoek Pass (729m) te maken. De afstand van de etappe is ca. 75 km (en incl. de beklimming van de  Franschhoek Pass 89 km).
  Overnachting in Stellenbosch.
 • Dag 5 – Stellenbosch-Pringle Bay: We verlaten het schone Stellenbosch. We fietsen in zuidelijke richting naar Somerset West, waarna we via een zeer fraaie en genoeglijke lunchlocatie en ’t havenstadje Gordon’s Bay de ‘Whale Route’ bereiken. Het is een van de mooiste kustwegen van het Afrikaanse continent, die we tot Pringle Bay zullen volgen. De lengte van deze fietsroute bedraagt ca. 65 km.
  Overnachting in Pringle Bay.
 • Dag 6 – Pringle Bay & Walvis Route: Vandaag kan het eigen programma gekozen worden. Ga in de buurt op bezoek bij de pinguïns, maak een wandeling in het nabijgelegen Nat. Park of relax bij het zwembad van onze zeer comfortabele accommodatie. Er kan natuurlijk ook gefietst worden bv langs de prachtige kustweg langs de Indische Oceaan richting Kleinmond of Hermanus.
  Overnachting in Pringle Bay.
 • Dag 7 – Pringle Bay-Kaapstad: Via de Walvis route fietsen we terug naar Gordon’s Bay. Na de badplaats Strand volgen we zoveel mogelijk de kustlijn voordat we het laatste deel van de etappe in noordwestelijke richting naar het centrum van Kaapstad fietsen. Aansluitend halen we bij het Green Point Stadium de startbewijzen en de goody-bag op. Er is ook een zeer uitgebreide fietsbeurs aanwezig. De fietsafstand is vandaag ca. 100 km.
  Overnachting in Kaapstad.
 • Dag 8 – Kaapstad: Gelegenheid om op eigen gelegenheid de stad te verkennen of een keuze te maken uit het uitgebreide excursie-aanbod in en vanuit Kaapstad. Er is ook gelegenheid om het laatse deel van de Argus route Houtbaai-Kaapstad alvast te verkennen.
  Excursie suggesties:

  • Stadsrondrit (bv met de Hop On Hop Off bus)
  • Robben Eiland (min. een maand vooraf reserveren is noodzakelijk en kunnen wij voor u verzorgen)
  • ZEITS Museum of Contemporary Art Africa (MOCAA), indrukwekkend mooi
  • Tafelberg
  • Township Tour
  • De bovengenoemde excursies zijn individueel te boeken.
   Overnachting in Kaapstad
 • Dag 9 – Cape Town Cycle Tour/Cape Argus 2021: Vandaag is de grote dag! Met ruim 30.000 deelnemers beginnen we vandaag aan het grootste eendaagse fietsevenement ter wereld. En ook nog perfect georganiseerd met onderweg 16 verzorgingspunten. We starten exact op tijd voor het oorspronkelijke stadhuis en fietsen over de Nelson Mandela Boulevard en via Fish Hoek en Simons Town naar Smitswinkel Bay waar we de Indische Oceaan achter ons laten. Bij Scarborough bereiken we de spectaculaire route langs de Atlantische Oceaan. Een schitterend ijkpunt is na 72 km Chapmans Peak, met 169m hoogte het ‘dak’ van de Argus. Na Houtbaai en de klim naar het Suikerbossie zoeft u via de prachtige woonoorden C(r)amps Bay en Sea Point naar Green Point waar na 109 km de finish ligt. Kaapstad is vandaag een waar Mekka voor fietsers. De gehele route is volledig autovrij.
  Overnachting in Kaapstad.
 • Dag 10 – Aanvang terugvlucht – Vandaag is de laatste dag in Kaapstad. Er is gelegenheid om nog iets meer van de stad te ervaren. Vergeet niet een bezoek te brengen aan het Waterfront, het fraaie winkel- en uitgaansgebied van de stad. Koop in ieder geval de Cape Argus-editie van vandaag, een mooie herinnering. Het vertrek van de terugvlucht is in de namiddag. Het vertrek van de KLM terugvlucht is iets na middernacht.
 • Dag 11 – Aankomst op Schiphol: Na overstap in Dubai is de aankomst op Schiphol aan het begin van de middag. U kunt terugkijken op een onvergetelijke fietsreis!
 • Verlengingsoptie: Safari programma
  Verblijf een nacht in het Aquila wildpark. Geniet ’s avonds en ’s ochtends van een ruim twee uur durende ‘game drive’ en verbaas je over de vele soorten dieren zoals leeuw, olifant, neushoorn, buffel, nijlpaard, giraffe, zebra en wildebeest.

# REISPROGRAMMA CAPE ARGUS 2021, 8 dagen: di 9 t/m di 16 maart 2021

 • Dag 1 & 2 – Amsterdam-Pringle Bay: Heenvlucht vanuit Amsterdam, met overstap in Dubai, naar Cape Town International Airport. Aansluitend transfer naar het hotel in het centrum van Pringle Bay.
  Overnachting in Pringle Bay.
  Alternatief: Rechtstreekse retourvlucht met KLM* begint met een dagvlucht op dag 2(woensdag) en eindigt met een nachtvlucht op dag 7(dinsdag) waarmee de reisduur uitkomt op 7 dagen.
 • Dag 3 – Pringle Bay & Walvis Route: Vandaag kan het eigen programma gekozen worden. Ga in de buurt op bezoek bij de pinguïns, maak een wandeling in het nabijgelegen Nat. Park of relax bij het zwembad van onze zeer comfortabele accommodatie. Er kan natuurlijk ook gefietst worden bv langs de prachtige kustweg langs de Indische Oceaan richting Kleinmond of Hermanus.
  Overnachting in Pringle Bay.
 • Dag 4 – Pringle Bay-Kaapstad: Via de Walvis route fietsen we terug naar Gordon’s Bay. Na de badplaats Strand volgen we zoveel mogelijk de kustlijn voordat we het laatste deel van de etappe in noordwestelijke richting naar het centrum van Kaapstad fietsen. Aansluitend halen we bij het Green Point Stadium de startbewijzen en de goody-bag op. Er is ook een zeer uitgebreide fietsbeurs aanwezig. De fietsafstand is vandaag ca. 100 km.
  Overnachting in Kaapstad.
 • Dag 5 – Kaapstad: Gelegenheid om op eigen gelegenheid de stad te verkennen of een keuze te maken uit het uitgebreide excursie-aanbod in en vanuit Kaapstad. Er is ook gelegenheid om het laatse deel van de Argus route Houtbaai-Kaapstad alvast te verkennen.
  Excursie suggesties:

  • Stadsrondrit (bv met de Hop On Hop Off bus)
  • Robben Eiland (min. een maand vooraf reserveren is noodzakelijk en kunnen wij voor u verzorgen)
  • ZEITS Museum of Contemporary Art Africa (MOCAA), indrukwekkend mooi
  • Tafelberg
  • Township Tour
  • De bovengenoemde excursies zijn individueel te boeken.
   Overnachting in Kaapstad
 • Dag 6 – Cape Town Cycle Tour / Cape Argus 2021: Vandaag is de grote dag! Met ruim 30.000 deelnemers beginnen we vandaag aan het grootste eendaagse fietsevenement ter wereld. En ook nog perfect georganiseerd met onderweg 16 verzorgingspunten. We starten exact op tijd bij het stadhuis en fietsen over de Nelson Mandela Boulevard en via Fish Hoek en Simons Town naar Smitswinkel Bay waar we de Indische Oceaan achter ons laten. Bij Scarborough zien we de spectaculaire route langs de Atlantische Oceaan. Een schitterend ijkpunt is na 72 km Chapmans Peak, met 169m het dak van de Argus. Na Houtbaai en de klim naar het Suikerbossie zoeft u via de prachtige woonoorden C(r)amps Bay en Sea Point naar Green Point waar na 109 km de finish ligt. Kaapstad is vandaag een waar Mekka voor fietsers. De gehele route is volledig autovrij.
  Overnachting in Kaapstad.
 • Dag 7 – Aanvang terugvlucht – Vandaag is de laatste dag in Kaapstad. Er is gelegenheid om nog iets meer van de stad te ervaren. Vergeet niet een bezoek te brengen aan het Waterfront, het fraaie winkel- en uitgaansgebied van de stad. Koop in ieder geval de Cape Argus-editie van vandaag, een mooie herinnering. Het vertrek van de terugvlucht is in de namiddag. Het vertrek van de KLM terugvlucht is iets na middernacht.
 • Dag 8 – Aankomst op Schiphol: Na overstap in Dubai is de aankomst op Schiphol aan het begin van de middag. U kunt terugkijken op een onvergetelijke fietsreis!

# REISPROGRAMMA CAPE ARGUS 2021, 6 dagen: do 11 t/m di 16 maart 2021

 • Dag 1 & 2 – Amsterdam-Kaapstad: Heenvlucht vanuit Amsterdam, met overstap in Dubai, naar Cape Town International Airport. Aansluitend transfer naar het hotel in het centrum van Kaapstad.
  Overnachting in Kaapstad.
  Alternatief: Rechtstreekse retourvlucht met KLM* begint met een dagvlucht op dag 2(vrijdag) en eindigt met een nachtvlucht op de laatste dag (dinsdag) waarmee de reisduur uitkomt op 5 dagen.
 • Dag 3 – Kaapstad: Gelegenheid om op eigen gelegenheid de stad te verkennen of een keuze te maken uit het uitgebreide excursie-aanbod in en vanuit Kaapstad. Er is ook gelegenheid om het laatse deel van de Argus route Houtbaai-Kaapstad alvast te verkennen.
  Excursie suggesties:

  • Stadsrondrit (bv met de Hop On Hop Off bus)
  • Robben Eiland (min. een maand vooraf reserveren is noodzakelijk en kunnen wij voor u verzorgen)
  • ZEITS Museum of Contemporary Art Africa (MOCAA), indrukwekkend mooi
  • Tafelberg
  • Township Tour
  • De bovengenoemde excursies zijn individueel te boeken.

Overnachting in Kaapstad

 • Dag 4 – Cape Town Cycle Tour / Cape Argus 2020: Vandaag is de grote dag! Met ruim 30.000 deelnemers beginnen we vandaag aan het grootste eendaagse fietsevenement ter wereld. En ook nog perfect georganiseerd met onderweg 16 verzorgingspunten. We starten exact op tijd bij het stadhuis en fietsen over de Nelson Mandela Boulevard en via Fish Hoek en Simons Town naar Smitswinkel Bay waar we de Indische Oceaan achter ons laten. Bij Scarborough zien we de spectaculaire route langs de Atlantische Oceaan. Een schitterend ijkpunt is na 72 km Chapmans Peak, met 169m het dak van de Argus. Na Houtbaai en de klim naar het Suikerbossie zoeft u via de prachtige woonoorden C(r)amps Bay en Sea Point naar Green Point waar na 109 km de finish ligt. Kaapstad is vandaag een waar Mekka voor fietsers. De gehele route is volledig autovrij.
  Overnachting in Kaapstad.
 • Dag 5 – Aanvang terugvlucht – Vandaag is de laatste dag in Kaapstad. Er is gelegenheid om nog iets meer van de stad te ervaren. Vergeet niet een bezoek te brengen aan het Waterfront, het fraaie winkel- en uitgaansgebied van de stad. Koop in ieder geval de Cape Argus-editie van vandaag, een mooie herinnering. Het vertrek van de terugvlucht is in de namiddag. Het vertrek van de KLM terugvlucht is iets na middernacht.
 • Dag 6 – Aankomst op Schiphol: Na overstap in Dubai is de aankomst op Schiphol aan het begin van de middag. U kunt terugkijken op een onvergetelijke fietsreis!

* KLM-retourvlucht Amsterdam-KaapstadDe retourvlucht met KLM, rechtstreeks naar Kaapstad, behoort ook tot de mogelijkheden. Een toeslag is veelal van toepassing. De reisduur wordt dan een dag korter en begint met een dagvlucht op dag 2 en eindigt met een nachtvlucht(vertrek ca. een half uur na middernacht) op de laatse (dins)dag met terugkomst op Schiphol aan het eind van de ochtend.
KLM rekent een toeslag voor het vervoer van de fiets, die kosten zijn bij het arrangement met Emirates inbegrepen.

# Fietsreis Zuid-Afrika Cape Argus 2020, 11 dagen: € 2.325 p.p. bij verblijf in een 2-persoonskamer.
Toeslag 1-persoonskamer: € 450 per persoon
)¹ = het is mogelijk om aan te geven dat u een kamer met een andere deelnemer wilt delen. In eerste instantie betaalt u de reissom incl. toeslag 1-persoonskamer. Als een andere deelnemer ook een kamer wil delen ontvangt u beiden de 1-persoonskamertoeslag retour.

Inbegrepen

 • Retourvlucht Amsterdam–Kaapstad met Emirates in Economy klasse)*
 • Luchthavenbelasting
 • Handbagage
 • 2 stuks bagage waaronder 1 x fiets (in een fietsdoos of –koffer), totaal gewicht max. 30 kg)*
 • Transfers luchthaven–hotel & hotel-luchthaven
 • 8 overnachtingen in (zeer) goede middenklasse hotels op basis van logies & ontbijt
 • Veilige stalling van de fiets in de accommodaties
 • Bagagevervoer tussen de verschillende hotels
 • Cape Town Cycle Tour / Cape Argus inschrijfgeld & chip t.b.v. tijdsmeting
 • Professionele reisbegeleiding ter plaatse
 • Fietsroutes
 • Wielershirt FS Travel Cape Town Cycle Tour / Cape Argus
 • Reisinformatie

Niet inbegrepen

 • Fietsdoos of fietskoffer
 • Consumpties
 • Lunches & diners (we leveren restaurantsuggesties)
 • Excursies
 • Entrees
 • Persoonlijke verlengingsmogelijkheden / eerder of later terugreizen is mogelijk
 • Persoonlijke uitgaven
 • Onvoorziene, na publicatie opgelegde brandstof- en/of veiligheidstoeslagen
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Calamiteitenfonds €2,50 per boeking
 • Reserveringskosten € 25,- per boeking
 • Verlengingsmogelijkheid met 1 dag voor een bijzondere safari-ervaring bij Aquila Game Reserve. De terugvlucht is dan 1 dag later op dinsdag 10 maart met aankomst in Nederland op woensdag 11 maart 2020. Tarief incl. transfer Kaapstad-Aquila v.v. € 350,- Toeslag 1-persoonskamer: € 100,-

# Fietsreis Zuid-Afrika Cape Argus 2020, 8 dagen: € 1.975 p.p. bij verblijf in een 2-persoonskamer.
Toeslag 1-persoonskamer: € 300 per persoon
Inbegrepen & niet inbegrepen:
Is gelijk aan de 11-daagse reis – zie boven – m.u.v. het verblijf = 5 overnachtingen in (zeer) goede middenklasse hotels op basis van logies & ontbijt

# Fietsreis Zuid-Afrika Cape Argus 2020, 6 dagen: € 1.675 p.p. bij verblijf in een 2-persoonskamer.
Toeslag 1-persoonskamer: € 225 per persoon
Inbegrepen & niet inbegrepen:
Is gelijk aan de 11-daagse reis – zie boven – m.u.v. het verblijf = 3 overnachtingen in goede middenklasse hotel op basis van logies & ontbijt

)* = KLM tickets zijn veelal ca. € 100 duurder. Het vervoer van de fiets is bij KLM niet inbegrepen. KLM rekent daar heen €100 + terug $100 voor. Daarnaast is bij de reissom inbegrepen 1 stuks ruimbagage max. 23 kg.

Betalingsschema Fietsreis Zuid-Afrika

 • aanbetaling bij inschrijving: € 1250,-
 • restbetaling uiterlijk 2 maanden voor vertrek

Graag de bedragen overmaken op NL56 KNAB 0257 6844 41 t.n.v. FS Travel o.v.v. ‘Cape Argus 2021’

Meer informatie?

Wilt u deelnemen aan deze fantastische fietsreis naar Zuid-Afrika? Boek dan direct via het boekingsformulier aan de rechterkant van deze pagina. Voor meer informatie kunt u contact op nemen met FS Travel.

Boek deze fietsreis Zuid-Afrika!

Boekingsformulier Cape Argus 2021

Fietsreis Zuid-Afrika
Fietsreis Zuid-Afrika
Fietsreis Zuid-Afrika
Fietsreis Zuid-Afrika
Fietsreis Zuid-Afrika

Wat klanten zeggen…

Beste Cape Fietsvrienden,

Dank voor de mooie fietstochten in een fantastische groep.
Persoonlijk dank ik jullie allen voor de steun en sympathie die mocht ervaren.

Frans ik bewonder je stille organisatie kracht om een stelletje ” jonge” leeuwen te begeleiden en om telkens de dag met een voldaan gevoel af te sluiten.

Een heerlijke ervaring die nog lang zal bijblijven!

Een dankbare groet aan iedereen

Roland

Bij deze dank ik en ik denk dat ik namens iedereen spreek, voor de deskundige begeleiding en welslagen van deze geweldige 🚲 happening. Chapaux Frans! We zullen je in Nerderland extra aanbevelen! Nogmaals onze dank!

Harry en Ad

Frans in het bijzonder en alle deelnemers aan deze zeer geslaagde fietsvakantie bedankt voor alles. Het was voor mij een prachtige reis die ik niet snel vergeet! 6 maart is speciaal voor mij. Veel plezier als je hier weer langs fietst!Fietsreis Zuid-Afrika

Theo

ZEKER OP REIS

Wij vinden het belangrijk dat u met een zeker gevoel op reis kunt. FS Travel is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reisgelden! SGR staat garant voor uw vooruitbetaalde reisgeld.