Fietsreis Zuid-Afrika: Cape Argus / Cape Town Cycle Tour2023-01-08T20:28:51+01:00

Fietsreis Cape Argus /
Cape Town Cycle Tour

misschien wel het mooiste fietsspektakel ter wereld,
de route is van een ongekende schoonheid!

reisperiode: 4 – 14 maart 2023

Een fietsreis door de prachtige Kaap provincie, Zuid-Afrika!

De Cape Argus/Cape Town Cycle Tour is een geweldige belevenis die de echte fietsliefhebber een keer meegemaakt moet hebben! De geheel autovrije route van 109 km is adembenemend en de tour perfect georganiseerd met onderweg 16 verzorgingspunten. De Cape Town Cycle Tour wordt gefietst op zondag 12 maart 2023. FS Travel organiseert deze prachtige Cape Argus reis jaarlijks en doet dat al vanaf 2011.

Een onvergetelijke fietsreis door de prachtige ‘Kaap’ van Zuid-Afrika
FS Travel heeft een 12-daags Cape Argus reisprogramma samengesteld, waarbij u zich in de schitterende omgeving van Kaapstad en de Westkaap kunt voorbereiden op de grote ‘Cape Argus/Cape Town Cycle Tour’ dag. We nemen de tijd om te genieten van de prachtige omgeving. Daarbij zijn de koffie-, lunch en diner locaties met zorg geselecteerd. Goed eten en drinken in Zuid Afrika kent een uitstekende prijs-/kwaliteitverhouding oftewel is voordelig. Wij zorgen uiteraard voor de startbewijzen(incl. chip voor de tijdregistratie) van de Cape Town Cycle Tour. Dat lukt soms kort voor vertrek nog. De reis vindt plaats van vrijdag 3 t/m dinsdag 14 maart 2023.

Minder tijd beschikbaar?
Een korter verblijf is ook mogelijk. Graag bij boeking de gewenste reisperiode vermelden bij bijzonderheden.
De kortste reis is een 6-daags Kaapstad-arrangement met vertrek vanaf Schiphol op donderdag 9 t/m dinsdag(eind van de ochtend) 14 maart 2023.

Fietsreis door Zuid-Afrika en op safari? Alles is mogelijk!
De inhoud en duur van de reis kan op maat worden aangepast. Zo kunt u het arrangement verlengen met een verblijf in bijvoorbeeld een wildpark zoals het nabijgelegen Aquila wildpark of het Krugerpark. Een fietsreis door Zuid-Afrika en daarna nog op safari, wie wil dat niet!

NB: Deze fietsreis kan op individuele basis ook op elke andere dag in het jaar worden gemaakt, alleen is de Argus route dan niet autovrij, maar natuurlijk wel net zo mooi. 

Fietsreis Zuid-Afrika Cape Argus incl. Cape Town Cycle Tour

De eerste editie van de Cape Argus werd in 1978 georganiseerd en telde 525 deelnemers. Tegenwoordig fietsen jaarlijks ca. 35.000 deelnemers de autovrije route van 109 km vanuit Kaapstad. De route is van een ongekende schoonheid. Van de start in Kaapstad gaat de route zuidwaarts naar Muizenberg aan de Indische Oceaan. Na Kalk Bay en Simons Town steken we Kaap de Goede Hoop over naar de Atlantische Oceaan waar we de kust noordwaarts volgen via Scarborough, Chapmans Peak, Houtbaai, de kuitenbijter Suikerbossie en Camps Bay naar Kaapstad, waar er naast het fraaie Green Point Stadium wordt gefinisht.

# REISPROGRAMMA CAPE ARGUS: vr 3 t/m di 14 maart 2023, 12 dagen

Dag 1 & 2: Amsterdam – Cape Town Int. Airport – Stellenbosch; heenvlucht vanuit Amsterdam, met overstap in Dubai, naar Cape Town International Airport. Aansluitend transfer naar het hotel in Stellenbosch.
Overnachting in Stellenbosch.
Alternatief: Rechtstreekse retourvlucht met KLM* begint met een dagvlucht op dag 2(zaterdag) en eindigt met een nachtvlucht op dag 11(dinsdag) waarmee de reisduur uitkomt op 11 dagen.

Dag 3: Stellenbosch; na het ontbijt fietsen rijklaar maken en informatiebijeenkomst. ’s middags fietsen we een korte rit van ca. 30-35 km om een beetje warm te draaien en te wennen aan de temperatuur. Het kan warm zijn in de Wijnlanden. We fietsen langs de mooie pareltjes van de studentenstad met veel historie in o.a. de Kerk- & Dorpstraat. We maken een lunchstop bij een van de wijnhuizen in de naaste omgeving.
Overnachting in Stellenbosch.

Dag 4: Stellenbosch – Paarl – Franschhoek; vandaag fietsen we door door de prachtige Zuid-Afrikaanse wijnlanden, omzoomt door imposante bergketens. Richting het noorden fietsen we via Paarl naar het standbeeld van Nelson Mandela, op de plaats waar hij in 1990 de Victor Verster gevangenis uitliep. Ten overstaan van miljarden tv-kijkers liep Madiba de vrijheid tegemoet en werd enkele jaren later de eerste zwarte president van zijn land. De fraaie route van vandaag eindigt in Franschhoek. Fietsafstand = ca. 60 km.
Overnachting in Franschhoek.

Dag 5: Franschhoek +Franschhoek Pass; We fietsen stapvoets door de hoofdstraat van de parel van de Kaap met vele fraaie winkels en galerieën en geweldige culinaire adressen. Bij het Hugenoten monument slaan we linksaf en beginnen we aan de klim naar de  de Franschhoek Pass (729m). Na de top fietsen we aan de oostkant door naar Villiersdorp om daar de lunch te gebruiken. Via dezelfde route keren wij terug naar onze accommodatie in Franschhoek. Fietsafstand = ca. 55 km.
Overnachting in Franschhoek.

Dag 6: Franschhoek – Sommerset West; Vanuit Franschhoek fietsen we via helshoogte en Stellenbosch in Zuidoostelijke richting richting de kust van False Bay. Op het hoger gelegen deel van Sommerset West ligt onze accommodatie met prachtig uitzicht op Sir Lowry’s Pass, Gordon’s Bay en Strand. Via het leeuwendeel van de route bgeven we ons door de altijd fraaie wijngaarden. Fietsafstand = ca. 60 km.
Overnachting in Sommerset West.

Dag 7: Sommerset West – Walvisroute; vanuit 0onze accommodatie dalen we af naar het centrum van Sommerset West. In oosterlijke richting rijden we naar Sir Lowry’s Pass Village waarna we zuidwaarts via het havenstadje Gordon’s Bay de ‘Whale Route’ bereiken. Het is een van de mooiste kustwegen van het Afrikaanse continent die we tot de Afrikaanse pinguin’s van Betty’s Bay volgen. Fietsafstand = ca. 60 km.
Overnachting in Betty’s Bay.

Dag 8: Betty’s Bay – Kaapstad; langs de walvisroute fietsen we via Gordon’s Bay naar Strand voor de koffiestop. Na de geliefde badplaats volgen we zoveel mogelijk de kustlijn om via de zuidoostkant van het centrum van Kaapstad bij ons hotel aan te komen. De fietsafstand is vandaag ca.100 km.
In de namiddag fietsen we naar het imposante Green Point Stadium(WK 2010) waar we de startbewijzen en de goody-bag op gaan halen. Er is ook gelegenheid om de zeer uitgebreide fietsbeurs te bezoeken.
Overnachting in Kaapstad.

Dag 9: Kaapstad; gelegenheid om op eigen gelegenheid de stad te verkennen of een keuze te maken uit het uitgebreide excursie-aanbod in en vanuit Kaapstad. Voor degene die liever willen fietsen is er gelegenheid om het laatste deel van de Cape Town Cycle Tour Route tussen Kaapstad en Houtbaai alvast te verkennen. Op zondag dender je (afdalend) met grote snelheid aan heel veel moois voorbij.
Excursie suggesties:
# Stadsrondrit (bv met de Hop On Hop Off bus)
# Robben Eiland (min. een maand vooraf reserveren is noodzakelijk en kunnen wij voor u verzorgen)
# ZEITS Museum of Contemporary Art Africa (MOCAA), indrukwekkend mooi
# Tafelberg
# Township Tour
De bovengenoemde excursies zijn individueel te boeken.Overnachting in Kaapstad.

Dag 10: Cape Town Cycle Tour/Cape Argus; vandaag is de grote dag! Met ruim 30.000 deelnemers beginnen we vandaag aan het grootste eendaagse fietsevenement ter wereld. En ook nog perfect georganiseerd met onderweg 16 verzorgingspunten. We starten exact op tijd voor het oorspronkelijke stadhuis en fietsen over de Nelson Mandela Boulevard en via Fish Hoek en Simons Town naar Smitswinkel Bay waar we de Indische Oceaan achter ons laten. Bij Scarborough bereiken we de spectaculaire route langs de Atlantische Oceaan. Een schitterend ijkpunt is na 72 km Chapmans Peak, met 169m hoogte het ‘dak’ van de Argus. Na Houtbaai en de klim naar het Suikerbossie zoeft u via de prachtige woonoorden C(r)amps Bay en Sea Point naar Green Point waar na 109 km de finish ligt. Kaapstad is vandaag een waar Mekka voor fietsers. De gehele route is volledig autovrij.
Overnachting in Kaapstad.

Dag 11: Kaapstad & Aanvang terugvlucht; vandaag is de laatste dag in Kaapstad. Er is gelegenheid om nog iets meer van de stad te ervaren. Vergeet niet een bezoek te brengen aan het Waterfront, het fraaie winkel- en uitgaansgebied van de stad. Koop in ieder geval de Cape Argus-editie van vandaag, een mooie herinnering. Het vertrek van de terugvlucht is in de namiddag.
NB: Rond 21 uur is de transfer naar de luchthaven voor de KLM vlucht die kort naar middernacht vertrekt, met aankomst op Schiphol aan het eind van de ochtend.

Dag 12: Aankomst op Schiphol; na overstap in Dubai is de aankomst op Schiphol aan het begin van de middag. U kunt terugkijken op een onvergetelijke fietsreis!

Verlengingsoptie: Safari programma
Verblijf een nacht in het Aquila wildpark. Geniet ’s avonds en ’s ochtends van een ruim twee uur durende ‘game drive’ en verbaas je over de vele soorten dieren zoals leeuw, olifant, neushoorn, buffel, nijlpaard, giraffe, zebra en wildebeest.)*

KLM-retourvlucht Amsterdam-KaapstadDe retourvlucht met KLM, rechtstreeks naar Kaapstad, behoort ook tot de mogelijkheden. Een toeslag van €50-100 is veelal van toepassing. De reisduur wordt dan een dag korter en begint met een dagvlucht op dag 2 en eindigt met een nachtvlucht(vertrek ca. een half uur na middernacht) op de laatste (dins)dag met terugkomst op Schiphol aan het eind van de ochtend. Voor het vervoer van de fiets rekent KLM een toeslag* van €100 per vlucht. Die kosten zijn bij het arrangement met Emirates inbegrepen.
)* = prijsindicatie is onder voorbehoud van tariefswijziging door de luchtvaartmaatschappij.

# REISPROGRAMMA KAAPSTAD + CAPE TOWN CYCLE TOUR – do 9 t/m di 14 maart 2023, 6 dagen

Dag 1/2: Amsterdam – Kaapstad; heenvlucht vanuit Schiphol naar Cape Town International Airport met overstap. Aansluitend transfer naar het hotel in het centrum van Kaapstad. In de namiddag gaan we naar het imposante Green Point Stadium(WK 2010) waar de startbewijzen en de goody-bag worden opgehaald, waarbij er ook gelegenheid is om de zeer uitgebreide fietsbeurs te bezoeken.
Overnachting in Kaapstad.

Dag 3: Kaapstad; Fietsend is er gelegenheid om het laatste deel van de Cape Town Cycle Tour route tussen Kaapstad en Houtbaai alvast te verkennen. Op zondag dender je (afdalend) met grote snelheid aan heel veel moois voorbij. ’s Middags is er nog volop gelegenheid om meer van de stad te bekijken of een keuze te maken uit het uitgebreide excursie-aanbod in en vanuit Kaapstad. Excursie suggesties zijn:
# Stadsrondrit (bv met de Hop On Hop Off bus)
# Robben Eiland (min. een maand vooraf reserveren is noodzakelijk en kunnen wij voor u verzorgen)
# ZEITS Museum of Contemporary Art Africa (MOCAA), indrukwekkend mooi
# Tafelberg
# Township Tour
De bovengenoemde excursies zijn individueel te boeken.
Overnachting in Kaapstad.

Dag 4: Cape Town Cycle Tour / Cape Argus: Vandaag is de grote dag! Met ruim 30.000 deelnemers beginnen we vandaag aan het grootste eendaagse fietsevenement ter wereld. En ook nog perfect georganiseerd met onderweg 16 verzorgingspunten. We starten exact op tijd bij het stadhuis en fietsen over de Nelson Mandela Boulevard en via Fish Hoek en Simons Town naar Smitswinkel Bay waar we de Indische Oceaan achter ons laten. Bij Scarborough zien we de spectaculaire route langs de Atlantische Oceaan. Een schitterend ijkpunt is na 72 km Chapmans Peak, met 169m het dak van de Argus. Na Houtbaai en de klim naar het Suikerbossie zoeft u via de prachtige woonoorden C(r)amps Bay en Sea Point naar Green Point waar na 109 km de finish ligt. Kaapstad is vandaag een waar Mekka voor fietsers. De gehele route is volledig autovrij.

Dag 5/6: Terugvlucht & aankomst op Schiphol:
Het vertrek van de terugvlucht is in de namiddag met aankomst op Schiphol eind van de ochtend.
NB: Rond 21 uur is de transfer naar de luchthaven voor de KLM vlucht die kort naar middernacht vertrekt, met aankomst op Schiphol aan het eind van de ochtend.

# Fietsreis Cape Argus / Cape Town Cycle Tour – 12 dagen: € 2.475 p.p. bij verblijf in een 2-persoonskamer.
Toeslag 1-persoonskamer: € 500 per persoon
)¹ = het is mogelijk om aan te geven dat u een kamer me  een andere deelnemer wilt delen. In eerste instantie betaalt u de reissom incl. toeslag 1-persoonskamer. Als een andere deelnemer ook een kamer wil delen ontvangt u beiden de 1-persoonskamertoeslag retour.

Inbegrepen
# Retourvlucht Amsterdam–Kaapstad met Emirates in Economy klasse)*
#
Luchthavenbelasting
# Handbagage
# 2 stuks bagage waaronder 1 x fiets (in een fietsdoos of –koffer), totaal gewicht max. 30 kg)*
# Transfers luchthaven–hotel & hotel-luchthaven
# 9 overnachtingen in (zeer) goede middenklasse hotels op basis van logies & ontbijt
# Veilige stalling van de fiets in de accommodaties
# Bagagevervoer tussen de verschillende hotels
# Cape Town Cycle Tour/Cape Argus inschrijfgeld & chip t.b.v. tijdsmeting
# Professionele reisbegeleiding ter plaatse
# Fietsroutes
# Wielershirt FS Travel Cape Town Cycle Tour/Cape Argus
# Reisinformatie

Niet inbegrepen
# Fietsdoos of fietskoffer
# Consumpties
# Lunches & diners (we leveren restaurantsuggesties)
# Excursies
# Entrees
# Persoonlijke verlengingsmogelijkheden / eerder of later terugreizen is mogelijk
# Persoonlijke uitgaven
# Onvoorziene, na publicatie opgelegde brandstof- en/of veiligheidstoeslagen
# Reis- en annuleringsverzekering
# Bijdrage GGTO Garantiefonds € 7,50 per passagier
# Calamiteitenfonds €2,50 per boeking*
# Reserveringskosten € 30,00 per boeking*
     )* boeking = max. 9 personen

Verlengingsmogelijkheid met 1 dag voor een bijzondere safari-ervaring bij Aquila Game Reserve. De terugvlucht is dan 1 dag later op dinsdag met aankomst in Nederland op woensdag. Tarief incl. transfer Kaapstad – Aquila v.v. € 425,- Toeslag 1-persoonskamer: € 150,-

)* = het tarief van de KLM tickets ligt ca. €50 à 100 duurder. Het vervoer van de fiets is bij KLM niet inbegrepen. KLM rekent daar heen €100 + terug US$100(= ca. €90) voor. Bij de reissom/ticket is  1 stuks ruimbagage max. 23 kg inbegrepen.


# Fietsreis Cape Argus/Cape Town Cycle Tour – 6 dagen: € 1.875 p.p. bij verblijf in een 2-persoonskamer.
Toeslag 1-persoonskamer: € 300 per persoon
Inbegrepen & niet inbegrepen:
Is gelijk aan de 11-daagse reis – zie boven – m.u.v. – het verblijf = 3 overnachtingen in goede middenklasse hotel in Kaapstad, op loopafstand van het Waterfront, op basis van logies & ontbijt

)* = KLM tickets zijn ca. €50 à €100 duurder. Het vervoer van de fiets is bij KLM niet inbegrepen. KLM rekent daar heen €100 + terug $100 voor. Bij de reissom/ticket is  1 stuks ruimbagage max. 23 kg inbegrepen.

Betalingsschema Fietsreis Cape Argus / Cape Town Cycle Tour

  • aanbetaling bij inschrijving: € 1500,-
  • restbetaling uiterlijk 2 maanden voor vertrek

Graag de bedragen overmaken op NL56 KNAB 0257 6844 41 t.n.v. FS Travel o.v.v. het reserveringsnummer

Meer informatie?

Wilt u deelnemen aan deze fantastische fietsreis naar Zuid-Afrika? Boek dan direct via het boekingsformulier.
Voor meer informatie kunt u contact op nemen met FS Travel.

Boekingsformulier Fietsreis Cape Argus / Cape Town Cycle Tour 2023

Fietsreis Zuid-Afrika
Fietsreis Zuid-Afrika
Fietsreis Zuid-Afrika
Fietsreis Zuid-Afrika
Fietsreis Zuid-Afrika

Wat klanten zeggen…

Beste Cape Fietsvrienden,

Dank voor de mooie fietstochten in een fantastische groep.
Persoonlijk dank ik jullie allen voor de steun en sympathie die mocht ervaren.

Frans ik bewonder je stille organisatie kracht om een stelletje ” jonge” leeuwen te begeleiden en om telkens de dag met een voldaan gevoel af te sluiten.

Een heerlijke ervaring die nog lang zal bijblijven!

Een dankbare groet aan iedereen

Roland

Bij deze dank ik en ik denk dat ik namens iedereen spreek, voor de deskundige begeleiding en welslagen van deze geweldige ? happening. Chapaux Frans! We zullen je in Nerderland extra aanbevelen! Nogmaals onze dank!

Harry en Ad

Frans in het bijzonder en alle deelnemers aan deze zeer geslaagde fietsvakantie bedankt voor alles. Het was voor mij een prachtige reis die ik niet snel vergeet! 6 maart is speciaal voor mij. Veel plezier als je hier weer langs fietst!Fietsreis Zuid-Afrika

Theo

ZEKER OP REIS

Wij vinden het belangrijk dat u met een zeker gevoel op reis kunt. FS Travel is aangesloten bij de Garantiefonds GGTO! GGTO staat garant voor uw vooruitbetaalde reisgeld.