Loading...
Fietsreis Portugese Voorjaarstoer2021-11-03T18:01:59+01:00

Fietsreis Portugese Voorjaarstoer 2022

8-daagse fietsreis aan de Algarve en het geaccidenteerde achterland

Genieten van een gevarieerde fietsreis in Andalusië in een heerlijk klimaat

Reisperiode: 20 t/m 27 oktober 2021

Spanje heeft prachtige streken voor het uitzetten van een mooie fietsreis. Voor 2021 is gekozen voor de Andalusische provincies Sevilla en Cadiz in het zuidwesten van Spanje. We verblijven in de prachtige steden Sevilla en Jerez de la Frontera en maken van daaruit mooie fietstochten o.a. naar Cadiz, een prachtige ommuurde havenstad met meer dan 3000 jaar historie.
Op de zes fietsdagen is er keuze uit meerdere verkende fietsetappes met verschillende afstanden. De etappes van  ca. 80 en 100 km voert door vlakke en glooiende gebieden, dus nauwelijks hoogtemeters. De klimliefhebbers komen aan hun trekken in de langste etappes van minimaal 120 km waarbij o.a. de Sierra Norte en de Sierra de Grazalema worden aangedaan.

 • Verblijf in twee comfortabele 4*-hotels
 • Verzorging: halfpension (ontbijt & diner incl. glas wijn)
 • Per fietsdag 2 of 3 etappes beschikbaar variërend in afstand (ca. 80, 100 & 120+ km) en zwaarte (hoogtemeters)
 • Verzorging onderweg tijdens de fietsetappes
 • Fietsvervoer vanuit Nederland
 • Reisbegeleiding

REISPROGRAMMA SPAANSE NAJAARSTOER 2021

20 t/m 27 oktober 2021

Dag 1: Schiphol – Sevilla

We vliegen ’s ochtends)* vroeg van Schiphol Amsterdam Airport naar Sevilla en komen na een korte transfer aan in ons comfortabele hotel nabij het historische centrum van de stad. Het kan zijn dat de kamers bij aankomst nog niet klaar zijn om in te checken.
Voor de liefhebbers is er ’s middags een gids beschikbaar die een rondrit/-wandeling maakt langs de bekendste bezienswaardigheden in de prachtige historische stad. Het centrum van Sevilla bereik je al op iets meer dan 1 kilometer loopafstand van het hotel.
De bekendste attracties zijn:
# Real Alcazares; het koninklijk paleis gebouwd op de grondvesten van een Moors paleis(zeer populair, vooraf tickets bestellen wordt aanbevolen)
#
Sevilla Kathedraal met La Girada, de oorspronkelijke toren van de oudere Moorse moskee, die verder geheel verwoest is
# Casa de Pilatos is een paleis uit de 16e eeuw in de historische wijk Santa Cruz
 # Santa Cruz = de oude Joodse wijk van de stad met een doolhof van oude smalle straatjes, terrasjes en vele restaurants
# Torre del Oro; De 12e eeuwse ‘toren van het goud’ ligt aan de rivier Guadalquivir en maakte destijds deel uit van de Moorse stadswal en diende als      opslagplaats van goud uit de Nieuwe Wereld, later als gevangenis en huisvest tegenwoordig een klein maritiem museum. Met aan de overzijde het terrein waar in 1992 de Expo werd gehouden.
# Setas(Paddenstoelen) van Sevilla; een bijzondere opvallende houten constructie uit 2011 met een panorama-terras, een wandelpad en een archeologisch museum
# Plaza de España; het bekendste plein van Sevilla ligt in het groene Maria Luisa park. Het plein werd aangelegd voor de Ibero-Amerikaanse tentoonstelling van 1929 om op symbolische wijze vrede te sluiten met de voormalige koloniën. Opvallend zijn de 52 bankjes met Andalusische tegeltjes die alle Spaanse provincies uitbeelden. Het park was onderdeel van een paleis.

Dag 2 & 3: Sevilla e.o.
Op de eerste fietsdag fietsen we naar het noordwesten in de richting van Cordoba. We doorkruizen aan de noord- en zuidkant de laagvlakte van de 760 km lange rivier Guadalquivir. Het is een vruchtbaar, agrarisch gebied tussen de twee dichtbevolkte regio’s van de steden Córdoba en Sevilla. De langste etappe doet de Sierra Norte aan.
Tijdens de tweede fietsdag wordt de westelijke regio van Sevilla verkend. In de vlakkere routes zijn verschillende Andalusische plaatsjes opgenomen, zoals San Lucar le Mayor. De langste (klim)etappe van deze dag gaat verder naar het noorden in de richting van Parque Natural de la Sierra de Aracena en telt ca. 1500 hoogtemeters.

Dag 4: Transferdag Sevilla – Jerez de la Frontera
Vandaag fietsen we naar Jerez de la Frontera, de tweede verblijfplaats van de Spaanse Voorjaarstoer 2020. De kortste afstand van de transferetappe is ca. 80 km door een vlak en glooiend landschap. De langere variant bedraagt ca. 103 km.
Jerez de la Frontera en omgeving is bekend vanwege de sherry, de paardrijkunsten en is de bakermat van de flamenco. Tijdens de periode van de Moorse overheersing lag Jerez op de grens van het Moorse en het christelijke gebied waar dan ook de naam ‘la frontera’ (= grens) vanaf stamt. Het centrum van Jerez bevindt zich rond deze middeleeuwse stadskern. In en rond het historische centrum van Jerez de la Frontera bevinden zich tientallen bodega’s van de grote wijnproducenten uit de regio. De ligging vlakbij de Atlantische oceaan, gecombineerd met een kalkrijke bodem en de Palomino-druiven zorgen voor de ideale omstandigheden voor de sherry. De naam sherry was vroeger een Engelse verbastering van de stadsnaam Jerez.

Dag 5, 6 & 7: Jerez de la Frontera en omgeving
Vanuit Jerez de la Frontera zijn er diverse mooie fietsroutes uitgezet voor drie mooie fietsdagen.
Een ervan, in zuidwestelijke richting, gaat naar de oeroude ommuurde havenstad Cadiz, al in 1104 voor Christus gesticht waarmee de stad ouder dan 3000 jaar is. Het was een van de meest welvarende steden in het Romeinse Rijk en stond eeuwen later aan de basis van de ontdekking van Amerika door Columbus. Veel expedities vertrokken er richting Amerika. Ook was het de thuisbasis voor de Spaanse zilvervloot. In de 18e eeuw werd de stad door de handel met de Nieuwe Wereld een van de rijkste steden in Spanje. Dit is nog steeds te zien in de sfeervolle historische binnenstad met zijn kathedraal, vestingwerken, smalle straatjes, gezellige pleintjes en een zeepromenade. De stad heeft als bijnaam ‘het kleine Havana’ door de historische band en gelijkenis met de Cubaanse stad met zijn kenmerkende boulevard. Nog steeds is de goed beschutte haven van de stad met de vele vissers- en passagiersboten een van de belangrijke economische motoren van de stad. Met de fiets is Cadiz alleen bereikbaar met een kleine ferry vanuit El Puerto de Santa Maria, deze oversteek is in de route opgenomen. De overtocht is voor eigen rekening.
Met een andere fietsroute verkennen we de oostkant van de regio. De omgeving bestaat uit glooiende vlaktes met witte dorpjes (Pueblos Blancos), monumentale gebouwen en Moorse kastelen. Een van de bekendste plaatsen is Arcos de la Frontera, schitterend gelegen op een klif met aan drie zijden de Guadalete rivier. Bezienswaardigheden zijn het kasteel van Arcos, een aantal barokke kerken en een fantastisch uitzicht op de omgeving. In het verder gelegen Sierra de Grazalema Natural Park kunnen de hoogtemeters gemaakt worden.
Tijdens de derde etappe wordt er nader kennis gemaakt met een van de mooiste stukken van de Costa de la Luz, ofwel de kust van het licht, zo genoemd vanwege het felle zonlicht. Omdat er geen steden zoals Torremolinos en Benidorm zijn, is er aan de Costa de la Luz geen massatoerisme. Badplaatsen zijn er wel, maar de kust mag niet worden volgebouwd met hotels en appartementen. Zo blijft de identiteit aardig in takt. De rustige, brede, witte zandstranden aan de Atlantische oceaan weten de Spanjaarden goed te vinden, buitenlandse toeristen komen er (nog) minder. Onze route gaat via het havenstadje Rota naar het gemoedelijke Chipiona, omringd door wijngaarden. Naast het uitgestrekte strand en de uitgebreide carnavalsfeesten is deze plaats bekend vanwege het Heiligdom van Nuestra Señora Regla. Verder noordwaarts zien we bij Sanlúcar de Barrameda aan de noordwestkant van de rivier het Nationaal Park Doñana. Dat lijkt qua vogels en belangrijkheid sterk op onze Waddenzee. Je ziet er naast Nederlandse vogels veel andere Europese vogels die hier overwinteren.

Dag 8: Terugreis naar Schiphol
Na een vroeg ontbijt vertrekken we per bus naar de luchthaven van Sevilla. Na een terugvlucht van bijna drie uur landen we aan het begin van de middag)* op Schiphol Amsterdam Airport.

)* onder voorbehoud van vluchtwijziging

Reissom:

 • € 1.295,- per persoon in een 2-persoonskamer + evt. toeslag retourvlucht binnen een maand voor vertrek.
 • Optioneel: Jubileumwielershirt Spaanse Voorjaarstoer met daarop alle bestemmingen uit de edities 2013 t/m 2021 à € 50
 • Toeslag 1-persoonskamer: € 320,- per persoon (beperkt beschikbaar)
 • Aanbetaling bij inschrijving: € 300,-

Inbegrepen:

 • 1 x 3 en 1 x 4 overnachtingen in twee comfortabele hotels
 • verzorging: halfpension(ontbijt & diner + glas wijn)
 • retourvlucht Schiphol-Sevilla incl. luchthavenbelasting
 • handbagage max. 10 kg en 20 kg ruimbagage
 • transfer luchthaven-hotel v.v. per bus
 • vervoer van de fietsen Nederland-Spanje en retour
 • bagagevervoer
 • per verblijfsdag 3 fietsroutes van ca. 80, 100 & min. 120 km.
 • verzorging onderweg tijdens de fietsetappes
 • route in GPS en op routekaartjes
 • reisbegeleiding
 • reisinformatie

Niet inbegrepen:

 • consumpties
 • lunches
 • entrees
 • persoonlijke uitgaven
 • onvoorziene, na publicatie opgelegde toeslagen
 • reis- en annuleringsverzekering
 • reserveringskosten € 25 per boeking

Reissom Fietsreis Spaanse Voorjaarstoer: € 1.295,- per persoon bij verblijf in een 2-persoonskamer.  

+ optioneel: Jubileumwielershirt Spaanse Voorjaarstoer met erop alle bestemmingen uit de edities t/m 2020 à € 50

Toeslag 1-persoonskamer: € 320,- per persoon )*
)* = het is mogelijk om aan te geven dat u een kamer met een andere deelnemer wilt delen. In eerste instantie betaalt u de reissom incl. toeslag 1-persoonskamer. Als een andere deelnemer ook een kamer wil delen ontvangt u beiden de 1-persoonskamertoeslag retour.

Inbegrepen:

 • 1 x 3 en 1 x 4 overnachtingen in twee comfortabele 4*-hotels
 • verzorging: halfpension(ontbijt & diner + glas wijn)
 • retourvlucht Schiphol-Sevilla incl. luchthavenbelasting
 • handbagage max. 10 kg en 20 kg ruimbagage
 • transfer luchthaven-hotel v.v. per bus
 • vervoer van de fietsen Nederland-Spanje en retour
 • bagagevervoer
 • per verblijfsdag 3 fietsroutes van ca. 80, 100 & min. 120 km.
 • verzorging onderweg tijdens de fietsetappes
 • route in GPS en op routekaartjes
 • reisbegeleiding Jan Alblas
 • reisinformatie

Niet inbegrepen:

 • consumpties
 • lunches
 • entrees
 • persoonlijke uitgaven
 • onvoorziene, na publicatie opgelegde toeslagen
 • reis- en annuleringsverzekering
 • calamiteitenfonds € 2,50 per boeking*
 • SGR bijdrage € 5,00 per boeking*
 • reserveringskosten € 25,00 per boeking*
  )* boeking = max. 9 personen

Betalingsschema Fietsreis Spaanse Voorjaarstoer

 • aanbetaling bij inschrijving: € 300,- per persoon
 • restbetaling vóór 20 augustus 2021

Graag overmaken op NL56 KNAB 0257 6844 41 t.n.v. FS Travel o.v.v. het reserveringsnummer

Meer informatie?

Wilt u deelnemen aan deze fantastische reis? Boek dan direct via het boekingsformulier aan de rechterkant van deze pagina. Voor meer informatie kunt u contact op nemen met FS Travel.

Boekingsformulier:

Wat klanten zeggen…

Ook dit jaar hebben we genoten van de reis met mooie en uitdagende fietsroutes, vooral de tweede helft van de week was het een schitterend parcours voor de lange afstand. Wat een goede voorbereiding om deze wegen voor ons “te vinden”.

Jan en Joke, Spaanse Voorjaarstoer 2017

Wij hebben het prima naar de zin gehad in Spanje. Mooi weer, prima hotels, alles goed geregeld. Wij lazen dat er alweer plannen voor volgend jaar zijn. We kijken er naar uit!

Jan en Grada, Spaanse Voorjaarstoer 2016

ZEKER OP REIS

Wij vinden het belangrijk dat u met een zeker gevoel op reis kunt. FS Travel is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reisgelden! SGR staat garant voor uw vooruitbetaalde reisgeld.